Производство и технология

Производство:

Капацитета на "Балкан Паркет" е 30 000 кв.м. дъбов ламел и 8 000 кв.м. многослоен паркет и 2 000 кв.м. масивен. Ние можем да задоволим всякакви изисквания на пазара и да осъществим всички постъпващи поръчки, с гаранция за качество и сигурност. Стремейки се да задоволи пазарните изисквания за качество и количество, "Балкан Паркет" ООД осъществява месечен износ 90% в Турция, Италия, Испания, Англия, Унгария, Хърватия, Полша, Сърбия, Словакия, Словения, Гърция.
Цикълът на работа, необходим за производството на паркет се състои от няколко основни етапа, за което се изискват майсторски умения и наблюдения, които не липсват на специалистите във фирмата. 100% от произведената продукция е от дъб.
Складовата наличност в двете фабрики е достатъчна, за да задоволи изискванията на клиентите ни с гаранция за възможно бърза доставка до всяка точка на света.

 


Технология:

Цикълът на работа, необходим за производството на паркет, се състои от няколко етапа, за което се изискват майсорски умения и наблюдения, които не липсват на специалистите от фирмата.
След като заготовките се транспортират до фирмата, според желаните изисквания за размер и качество, започва тяхната същинска обработка.
Първият етап е пропарването в изградениете специално за тази цел парилни, където материалът се пропарва до нужната степен на оцветяване. Следващият етап е изсушаването. Фабриката разполага с три автоматични сушилни с общ капацитет 300 куб. м. управлявани чрез компютри.
Сушенето на материала е от голямо значение, тъй като от процента на изсушаване (9±2%) зависи качеството на паркета като карен продукт, което е основно за потребителя.
Следва обработка за оформяне на челните и странични прорези, след което окачествяването на всеки един от детайлите от първо до четвърто качество, и пакетиране съобразно размерите и качеството.
С това завършва цикълът на производствона паркет.
Складовата наличност във фабриката е достатъчна да задоволи изискванията на клиентите ни с гаранция за възможно най-бърза доставка до всяка точка на света.