За нас

История:

От 1993 г., фирма под името „Полкан“, започва да изнася дървесина и заготовки за масивен паркет от бук и дъб за турската фирма „Арслан Парке“.

„Балкан Паркет“ ООД е дъщерна фирма на „Арслан Парке“ в Турция, която е основана през 1987г., като собственик и на двете компании е Мехмет Али Полат.

„Балкан Паркет“ ООД е семеен бизнес, предаващ се от поколение на поколение. Започва своята ефективна дейност през 1997 г. След закупуването на специални паркет машини и построяването и оборудването на необходимите за обработката на материала парилни и сушилни, основен предмет на дейност на фирмата е износ на заготовки за масивен паркет от дъб и бук, и масивен паркет. През 2005 г., включва в своето производство дъбов многослоен паркет, дъбов трислоен паркет и дъбов ламел. По настоящем компанията произвежда гореспоменатите продукти само от дъб.

Село Българене се намира в северната централна част на Република България, на 140 км. от столицата София, в подножието на Троянския Балкан. Движейки се по магистрала Е79 от София, и след това по първокласния път Е772 - посока град Варна, село Българене е леснооткриваемо. Намира се на 25 км. от град Троян и на 15 км. от град Ловеч. Селището се намира в изключително благоприятен за дейността, с която се занимава, географски район. В този район климатът е благоприятен за дървения материал, нуждаещ се от хладен планински въздух и топъл североизточен повей. Троянският Балкан е район със здравословен планински въздух, екологично чиста растителност и много минерални извори. В този район се намира и Българене, където на площ от 17 000 кв. м., в западната част на селото е построена фабрика за производство на паркет. Тук се извършва и цялата обработка на материала до появяването на крайния продукт - паркет, чийто цикъл на производство изисква продължителност и осигурена складова площ.

 


 

Производство:

Капацитетът на „Балкан Паркет‘‘ е 30 000 кв.м. дъбов ламел, 8 000 кв.м. многослоен паркет и 2 000 кв.м. масивен. Ние можем да задоволим всякакви изисквания на пазара и да осъществим всички постъпващи поръчки, с гаранция за качество и сигурност. Стремейки се да задоволи пазарните изисквания за качество и количество, „Балкан Паркет‘‘ осъществява месечен износ от 42 000 кв.м., като 85% от продажбите се реализират на пазарите в Италия, Испания, Англия, Унгария, Хърватия, Полша, Сърбия, Словения, Словакия, Гърция, Азербайджан, Израел, а 15% остават за вътрешния пазар.


 

Технология:

Цикълът на работа, необходим за производството на паркет, се състои от няколко етапа, за които се изискват майсторски умения и наблюдения, които не липсват на специалистите във фирмата. След като заготовките се транспортират до фирмата, според желаните изисквания за размер и качество, започва тяхната същинска обработка. Първият етап е изсушаването. Фабриката разполага с две автоматични сушилни с общ капацитет 250 куб. м. управлявани чрез компютри. Сушенето на материала е от голямо значение, тъй като от процента на изсушаване (8±1%) зависи качеството на паркета като краен продукт, което е основно за потребителя. Следва обработка за оформяне на челните и страничните прорези, след което окачествяването на всеки един от детайлите според тяхното качество, и пакетиране съобразно размерите и качеството. Многослойният паркет се оцветява по желание на клиента. С това завършва цикълът на производство на паркет. Складовата наличност във фабриката е достатъчна да задоволи изискванията на клиентите ни с гаранция за възможно най-бърза доставка до всяка точка на света.

 

 


Още в тази категория: Сертификати »

 

 

© 2024 "Балканпаркет" ООД. Всички права запазени.